Žaluzije

Žaluzije so izjemno priljubljene tudi zato, ker jih je izjemno enostavno montirati na okno. Običajno se ljudje gradbenim delom, vrtanju, razbijanju sten in drugemu najraje izognejo, če res ni potrebno z njimi poseči v stanovanje ali hišo.

Žaluzije ne zahtevajo nič več kot nekaj vrtljajev in že so nameščene na okno. Njihova glavna prednost je ta, da se nahajajo tik ob oknu, zaradi česar so narejen po meri, to pa nadalje pomeni, da ne zasedajo nobene dodatne površine.

Druga senčila nas lahko ovirajo, ker zasedajo še del stene, kjer se okno ne nahaja, to pa je, sploh če imamo majhne prostore, izjemno potratno. Za manjša stanovanja velja, da je vsak kvadratni centimeter dragocen in posamezniki se izjemno trudijo, da ga izrabijo kar se da učinkovito in funkcionalno. Žaluzije nam lahko pri tem precej pomagajo. Drugi adut, ki velja za žaluzije, je tudi to, da so precej cenovno ugodne, če jih primerjamo z drugimi senčili. Nadalje pa velja omeniti tudi to, da so ene redkih senčil, ki s svojimi nastavitvami omogočajo, da lahko reguliramo različne stopnje senčenja v prostoru, saj s pomikanjem pilotne palice ali vrvice dosežemo tisto zasenčenost, ki nam v danem trenutku najbolj ustreza.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *