Kontaktna brusilka

kontaktne brusilke intercetKontaktna brusilka je stroj, ki je nepogrešljiv v vsakem podjetju, ki se ukvarja z lesno industrijo. Kontaktna brusilka se uporablja, v več različnih fazah obdelave lesa in lesnih izdelkov. Če podrobneje napišemo, se kontaktna brusilka uporablja za kalibriranje,  za medfazno brušenje in tudi pri pripravah površin za lakiranja lesa. Pomembno je, da je kontaktna brusilka stroj, na katerega se lahko zanesemo. Prav tako mora biti natančna, da ne prihaja do razhajanj. Za več informacij o kontaktnih brusilkah kliknite na povezavo https://intercet.si/prodajni-program/kontaktne-brusilke.

Kontaktna brusilka, se lahko uporablja za različne namene. V današnjih pogojih obdelav lesa, moramo imeti brusilko, ki brez problemov obdeluje tako masiven les, kot furnir. Ne nazadnje mora biti kontaktna brusilka namenjena tudi za obdelavo različnih drugih plošč.

Pomembno je, da ima kontaktna brusilka nameščeno čvrsto konstrukcijo. Prav tako je pomembno, da ima kontaktna brusilka čvrste valje, ki pa so velikih premerov. Seveda je smiselno povedati tudi to, da mora imeti kontaktna brusilka dovolj močan motor. Če povzamemo, mora biti kontaktna brusilka prilagojena na takšen način, da je dovolj kakovostna za delo v različnih obrtniških dejavnostih.

Koristno je, da ima kontaktna brusilka prav tako imenovani elektronski čevelj. Zakaj je temu tako? Z elektronskim čevljem se kontaktni brusilki poveča uporabnost tako pri brušenju kot tudi lakiranju furnirnih površin. Elektronski čevelj pa je en izmed opcij, ki omogočajo kontaktni brusilki kvaliteto pri brušenju. Druge opcije, ki omogočajo kvaliteto brušenja so: reguliranje hitrosti trakov za brušenje, podaljšani trakovi za brušenje, trak za reguliranje vakuuma.

Kontaktna brusilka lahko ima tudi dodatne planetne glave. Te dodatne planetne glave so koristne predvsem  pri brušenju površin, ki niso ravne. Prav tako je njihova funkcija nepogrešljiva pri površinah, ki imajo zaobljene robove.

Podjetje, ki se odloči za uporabo kontaktne brusilke v svojem obratu, spozna, da postane njena uporaba neizbežna, za vsako nadaljnje kvalitetno opravljeno delo.  Kajti kontaktna brusilka opravi delo namesto vas, zgladi robove, kot tudi odlično pripravi površino za lakiranje, kar pa predstavlja manj dela v vseh prihodnjih fazah obdelave lesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *