Senčila

Za različne prostore, namene in priložnosti obstajajo tudi različna senčila. Kadar opremljamo prostore, imamo običajno dve izhodiščni situaciji. Prva je ta, da prostore urejamo v celoti, to pomeni, da menjamo pohištvo in senčila.

Druga opcija pa je, da želimo zamenjati le senčila, vse ostalo pa bi želeli ohraniti takšno, kot je. Kadar menjamo celotno podobo stanovanja, imamo veliko več manevrskega prostora za to, kakšna senčila izbrati. Takrat kombiniramo barvno lestvico in dizajn vseh teh elementov. Ker imamo več svobode, lahko tudi iščemo optimalne rešitve tako, da tudi kaj zraven privarčujemo.

Če želimo, da je videz in ambient prostora vrhunski, potem moramo veliko dela nameniti iskanju pravih kombinacij. Najslabše, kar lahko naredimo, je, da se barve in slogi pohištvenih elementov ne ujemajo. Sploh v drugem primeru, kadar ne menjamo celotnega pohištva, moramo paziti nato, da nam senčila ne pokvarijo enovitost sloga v prostoru.

Vzemimo za primer dnevno sobo, ki je narejena v starinskem slogu. Senčila, ki so zanj primerna so prosto viseče zavese, ne pa kakšne modernistične žaluzije ali pa roloji. Ti bi po vsej verjetnosti izstopali in uničili ambient, ki si ga želimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *