Teambuilding v vašem podjetju

organizacija-teambuildingaV ponedeljek smo se udeležili aktivnosti teambuilding, z imenom Bohinjski geocaching. Teambuilding se je pričel v uvodnim nagovorom in s pijačo dobrodošlice. Zdelo se mi je odlično, saj je tako glavni organizator za aktivnost teambuilding, poskrbel, da smo se sprostili. Glavni cilj, ki ga  teambuilding poskuša doseči je to, da se med seboj povežemo. Na teambuilding smo se namreč odpravili z podjetjem, v katerem opravljam pisarniško funkcijo. V kolikor želite izboljšati odnose med zaposlenimi v vašem podjetju, okrepiti njihovo sodelovanje in spoštovanje ter izboljšati produktivnost, si poglejte ponudbo teambuilding programov na naslovu https://www.maya.si/teambuilding/.

Za nas je glavni cilj, da znamo med seboj uspešno sodelovati, se prilagajati in komunicirati in prav to je izvedeni teambuilding dosegel. Teambuilding je zajemal veliko različnih aktivnosti, glavni pa je bil to, da smo morali uporabiti vse svoje znanje in spretnosti, da smo uspešno reševali naloge in se premikali iz točke na točko. Na ta način nam je teambuilding v Bohinju prikazal tudi ve svoje čudovite naravne bisere. Kar nekajkrat smo na teambuilding morali uporabiti pomoč domačinov, ker je bila to naloga oziroma ker smo se mi zgubili in odtavali v napačno smer.

Teambuilding je prav iz tega vidika močno izboljšal naše komunikacijske spretnosti, saj je bilo veliko težje pričeti pogovor s popolnimi neznanci, prav tako pa je bilo potrebno uporabiti prave komunikacijske prijeme oziroma trike, da so bili ljudje pripravljeni pomagati. Ko smo vse ekipe uspešno zaključile teambuilding je sledila pogostitev.

Teambuilding večerja je zajemala 3 hodni meni, po vsem tem pa je sledila še evalvacija aktivnosti. Ugotovili smo, da smo spoznali kar nekaj novih spretnosti, oziroma smo jih dogradili. Spretnosti, ki smo jih uporabili nevede so glavni cilj, ki smo ga želeli doseči. Nihče namreč ni pomislil, da bi način komunikacije, ki ga uporabimo z neznanci, pripomogel k izboljšavi komunikacije pri sodelavcih. Ta nivo je namreč veliko bolj spoštljiv. Teambuilding  je dosegel svoj glavni cilj in veseli smo bili, da smo se ga udeležili. Organizacija je bila fenomenalna, najbolj pa nam bo v spominu ostala večerna zabava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *