Toplotne črpalke Termoshop

Na kaj se pa vi grejete? Toplotne črpalke in ostali načini gretja na obnovljive vire so vedno bolj popularni. Zavedati se moramo, da nam bo fosilnih goriv prej ali slej zmanjkalo. Iz ekoloških razlogov ali pa z namenom prihraniti, se vedno več Slovencev odloča za alternativne vire ogrevanja. Za nakup toplotne črpalke kliknite na http://www.termoshop.si/.

Med bolj razširjenimi so toplotne črpalke. Obstaja že ogromno modelov. Najdete lahko pravo za vsako obliko in velikost stavbe. Trenutno je največji minus črpalk njihova glasnost. Ta pa je z vsakim modelom nižja. Če je ne postavimo direktno pod zakonsko posteljo, je verjetno ponoči ne bomo slišali. Dražji modeli pa so lahko že neverjetno tihi.

Mnogi verjamejo, da so toplotne črpalke primerne le za zelo dobro izolirane stavbe. To ni res. Pri starejših stavbah z večjimi toplotnimi izgubami, bomo morali greti veliko, tako kot prej. Greli pa se bomo ceneje. Vsekakor je vredno poleg menjave peči za črpalko poskrbeti še za dodatno izolacijo.

Pred menjavo naj nam strokovnjaki preračunajo naše predvidene vložke in bodoče prihranke. Različne izvedbe črpalk dosegajo različne cene. Toplotne črpalke lahko znižajo vaš strošek ogrevanja na dvesto ali tristo eurov na mesec. Vračunati pa morate še ceno namestitve in povezave z vašim sistemom talnega ogrevanja ali radiatorji. Razlika med enim in drugim modelom je lahko tudi pet tisoč eurov. Razlika v med prihranki med dvema modeloma pa morda le petdeset eurov na mesec.

Pri odločitvi se ne zanašajte le na besedo enega prodajalca. Ta vam bo ponudil kar ima trenutno na zalogi. Izberite izdelek znanega proizvajalca. O temi toplotne črpalke pa se prej poučite na internetu, da vam ne prodajo mačka v žaklju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *