Plastična okna

Plastična okna so priljubljena zaradi svoje praktičnosti, manj zahtevne obdelave in tudi nižje cene. Materiali, ki jih vsebujejo plastična okna, so UV obstojni in se ne starajo, bledijo ali rumenijo. Okna so bolj odporna na vremenske vplive in bodo dlje služila svojemu namenu ob minimalni negi kot navadna okna.

Plastična okna omogočajo odlično tesnjenje – ne dopuščajo nekontroliranega pretoka toplo-hladnega zraka. Rosenje se pojavi le v prostorih, kjer je povišana vlaga, to pa se ob rednem in pravilnem prezračevanju ne dogaja. Odlikujejo se po tudi stabilnosti (pocinkan ojačitveni profil ali stabilizator iz aluminija), njihova dobra stran pa je tudi odlična zvočna izolacija, ki jo omogoča profil z več komorami.

In zakaj še priporočamo plastična okna? Ker ne potrebujejo barvanja in ni bojazni, da bi jih razjedli črvi. Plastična okna so imuna na vremenske ekstreme, kot so visoka vlaga in velike temperaturne razlike, saj plastika ne gnije, ne rjavi (do česar pride pri kovinskih okvirjih), odporna pa je tudi na zvitje, ki je posledica temperaturnih sprememb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *