Strešna okna omogočajo veliko svetlobe v prostoru

Čeprav imajo strešna okna številne pozitivne lastnosti, pa ne moremo mimo negativnih lastnosti oz. slabosti, ki jih takšna okna prinašajo. Takšna okna so včasih popolnoma neprimerna, saj ne nudijo razgleda in zaradi tega je včasih lahko njihova namestitev popolnoma neprimerna, zlasti v spalnicah in podobnih prostorih. Včasih nimamo druge možnosti, ker so zidovi prenizki in je možno namestiti le strešna okna. V takšnem primeru je prav gotovo bolje, da se odločite za strešno okno, kot pa da ostane vaša spalnica, delovna soba ali kakšen drug prostor brez oken.

Strešna okna veljajo za izredno svetla oz. takšna, ki omogočajo veliko svetlobe v prostoru. Tudi ta je včasih lahko izredno moteča, zlasti takrat, ko se sonce upre neposredno v okno in skozenj segreva prostor, moti vse osebe v prostoru … K sreči obstajajo tudi senčila za strešna okna, ki lahko vsaj delno ublažijo bleščanje, segrevanje prostora pa bo verjetno enako ali še močnejše, če bo senčilo temne barve.

Na strešnih oknih se pozimi nabira sneg. Velika količina in teža je lahko razlog, da se strešno okno zlomi. Tudi to je ena izmed slabosti teh oken, ki jo lahko omilimo, tako da kupimo močna okna ob obilnem sneženju pa ta okna redno čistimo. Če se držite teh načel, potem sneg prav gotovo ne bo uničil vaših oken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *