Infra paneli imajo pozitiven vpliv na naše zdravje

Toplotna terapija z infrardečimi žarki se že desetletja uporablja v zdravstvene namene. Najbolj poznana uporaba je v porodnišnicah, ko nedonošenčkom v inkubatorjih preko infrardečih valov zagotavljajo primerno toploto. Prav tako je dokazano, da toplotna terapija z infrardečimi žarki odpravlja bolečine v mišicah, hrbtenici in sklepih, vse to pa vpliva na izboljšanje fizičnega in psihičnega počutja. Vse to govori v prid infrardečemu ogrevanju z infra paneli. Za več informacij o infrardečem ogrevanju obiščite spletno stran podjetja Ekosen https://ekosen.si/.

Infra paneli bodo poskrbeli, da bo vaš zrak v prostoru vedno čist in svež. S tovrstnim načinom ogrevanja ne dvigujemo prahu in v njem živečih pršic, kar je izjemno pomembna informacija za vse, ki imate težave z alergijami. Infra paneli prav tako ne zmanjšujejo vlažnosti v prostoru. Na ta način ne izsušijo zraka, zato tudi ne dražijo sluznice in dihalnih poti. Vsebnost kisika v zraku ostaja nespremenjena, zato imate občutek kot da je prostor vedno prezračen.

Infra paneli pozitivno vplivajo na vaše počutje. Ker se topel zrak enakomerno razporedi po prostoru, nimate občutka, da vas na eni strani zebe, ali da bi vam bilo na drugi strani prevroče. To vpliva tudi na boljšo cirkulacijo vašega krvnega obtoka zaradi česar boste zagotovo manj utrujeni. Z infra paneli pa se lahko poslovite tudi o plesni in vseh težav povezanih z njo. Ker so paneli montirani na steno in pri tem oddajajo toploto, le to preprečuje razraščanje plesni in gliv. Tudi to je pomemben podatek za vse, ki jih pestijo težave z dihali.

Infra paneli za svoje delovanje ne uporabljajo ventilatorja, ampak zgolj le oddajajo toploto. Zaradi tega so izjemno tihi v svojem delovanju, zato jih lahko brez ovir namestite tudi v spalne prostore. Zagotovo vas ne bodo motili pri zasluženem počitku, hkrati pa vam bodo nudili najbolj optimalno temperaturo za spanje. Le to je pa izjemno pomembno za splošno počutje in zdravje ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *