Klimatske naprave Mitsubishi ali klimatske naprave Daikin?

Poletna sezona je tik pred vrati, kar pomeni, da je sedaj zadnji čas za nakup klimatske naprave. Z nakupom klima naprave pred glavno sezono se boste izognili gneči, ki jo v vročih mesecih imajo serviserji in monterji. Poleg izbire primernega serviserja se je potrebno odločiti tudi katero klimatsko napravo bomo kupili. Se boste odločili za nakup klimatske naprave Mitsubishi ali katere druge?

V čem se razlikuje od ostalih blagovnih znamk, kakšne so njene prednosti in slabosti? Glavne razlike med blagovnimi znamkami klimatskih naprav so predvsem v dizajnu ter dimenzijah posameznih klima naprav. Z gotovostjo lahko rečemo, da so vse klimatske naprave vodilnih proizvajalcev tehnološko zelo kvalitetno narejene. Vse praviloma delujejo v najvišjih energetskih razredih, kar pomeni, da je poraba električne energije pri vseh zelo podobna. Z gotovostjo lahko potrdimo tudi to, da vse delujejo izredno tiho in nemoteče, saj delujejo v hrupnem območju okrog 20 dBa.

Tudi čiščenje in vzdrževanje je pri vodilnih znamkah klimatskih naprav večinoma enostavno in nezahtevno. Kaj je torej tista glavna razlika oziroma razlog, zaradi katerega bi se odločili za nakup točno določene naprave? Verjetno ste med prebiranjem članka pomislili tudi na denarni vložek. Tudi v tem primeru boste že s hitrim primerjanjem cen na spletu videli, da se posamezni cenovni razredi različnih proizvajalcev klimatskih naprav med seboj bistveno ne razlikujejo.

Cene kakovostnih klima naprav se začnejo pri dobrih 500 evrih. Ravno tako kot Mitsubishijeve veljajo tudi klimatske naprave Daikin za zelo zanesljive, kvalitetne in cenovno dostopne. Kot smo že na začetku omenili je glavna razlika med posameznimi modeli klimatskih naprav priznanih proizvajalcev v njihovem izgledu oziroma dizajnu. Nekatere so zelo klasično oblikovane, medtem ko so predvsem tiste višjih cenovnih razredov zelo elegantne in moderne. Odločiti se morate torej predvsem na podlagi tega, katera naprava bolje ustreza umestitvi v vaš prostor. Seveda se morate pri prodajalcu obvezno pozanimati o primerni moči ter načinu montaže klimatske naprave. Svetujemo vam, da se za blagovno znamko odločite predvsem na podlagi preteklih izkušenj ter na podlagi odzivnosti in kvaliteti servisnih storitev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *